Taaltraining Spaans

Volgens globale schattingen is Spaans de moedertaal van zo’n 460 miljoen mensen. Het is na Chinees de meest gesproken moedertaal ter wereld. Daar komen nog de mensen bij voor wie Spaans lingua franca is, en die de taal dus als tweede taal beheersen. De taal wordt op alle continenten gesproken. Naar verwachting spreekt in 2050 maar liefst 10% van de wereldbevolking Spaans als moedertaal. Engels en Chinees nemen volgens de verwachtingen al af: https://www.hispaniccouncil.org/en-2050-el-10-de-la-poblacion-mundial-hablara-espanol. Bovendien vormt Spaans een ideale schakel naar (het leren van) andere Romaanse talen, zoals Italiaans en Frans. Geen wonder dus dat zo veel mensen de Spaanse taal willen leren: er gaat letterlijk een wereld voor je open!

Ook in Europa is Spaans een populaire taal. Voor Europeanen is Spanje een gewild vakantieland en er zijn ook zakenmensen die zich het Spaans eigen willen maken. De ervaring wijst namelijk uit dat het kennen van de taal van je partner grenzen kan overbruggen waardoor vertrouwen wordt gewonnen en samenwerken veel gemakkelijker gaat.

Bij MRS hebben we voor Spaans ook een vaste plek ingeruimd. Tijdens al onze lessen staat de communicatieve aanpak centraal. De durf om te spreken is cruciaal bij het leren van een vreemde taal. Wij richten ons daarom in de eerste plaats niet op de dingen die fout gaan (natuurlijk besteden wij ook aandacht aan correct taalgebruik), maar op succesbeleving bij het communiceren. Wij proberen u zoveel mogelijk te laten ‘vergeten’ dat u zich in een leslokaal bevindt!

Misschien ten overvloede: wij ruimen tijd in voor de kennis van de cultuur van de Spaanstalige wereld telkens wanneer dit van toepassing dan wel gewenst is.

Voor Spaans bieden wij de volgende cursussen aan:

1. Spaans voor beginners

U wordt opgeleid tot het A1-niveau in betrekkelijk korte tijd in een cursus waarbij communicatie voor op reis centraal staat. Onze standaardcursus bestaat uit 30 lessen van anderhalf uur. Als u tussendoor ook wat aandacht aan huiswerk besteedt, zult u daarna zeker in staat zijn om zich in Spanje op het vliegveld, op straat, in het hotel, het restaurant enzovoorts te redden. Uiteraard zijn er daarnaast alle mogelijke maatwerk-oplossingen mogelijk. U kunt daarvoor contact met ons opnemen.

2. Onderdompeling in het Spaans, de immersie-aanpak

Deze cursus bestaat in principe uit een week, waarbij de cursist alleen of in een tweetal al naar gelang de behoefte en het uithoudingsvermogen vier tot zes uur les per dag heeft. Tijdens de lessen zal zoveel als mogelijk Spaans worden gesproken. Deze lessen vinden plaats bij de cursist thuis of in-company. Tevens is het mogelijk om de lessen te volgen in abdij Rolduc in Kerkrade of op bedrijventerrein C-Mill in Heerlen. Op aanvraag kan deze cursus verlengd worden met een of meer weken.

Als cursisten al een beginnersniveau beheersen voor aanvang van deze immersie-cursus, dan zal er eerst een (gratis) intake worden afgenomen, op basis waarvan zal worden vastgesteld welk lesboek het beste past.

De onderdompelingscursus vullen we in gezamenlijk overleg in. We zorgen voor maatwerk dat past bij de ambities en wensen van de diverse doelgroepen.

3. Spaanse conversatie

Deze cursus is bedoeld voor gevorderden, dat wil zeggen voor degenen die het Spaans minimaal op niveau A2+/B1- beheersen. Tijdens deze cursus wordt gesproken, geschreven en geluisterd aan de hand van thema’s die de cursist zelf mag aandragen. We bouwen hierbij dus voort op de reeds bestaande taalvaardigheden en zorgen ervoor dat deze vergroot worden, waarbij we telkens aandacht inruimen voor nieuwe, diepgaandere grammatica en begrip van de Spaanse taal.