Russisch

Zelfredzaamheid (A1)

In deze cursus leer je de basis van de Russische taal en staat ‘communicatie voor op reis’ centraal. De weg vragen, een bestelling doen, begrijpen hoe laat het is; na deze cursus is dit geen probleem meer.

De standaardcursus bestaat uit dertig lessen van anderhalf uur waarbij we ook huiswerk opgeven. Na deze lessen ben jij een staat om je in Rusland te redden op het vliegveld, op straat, in het hotel, het restaurant enzovoorts.

Uiteraard zijn er alle mogelijke maatwerk-oplossingen mogelijk. Hierover kun je altijd met ons overleggen.

Beginners (tot A2)

Deze training is bedoeld voor degene die nog geen of weinig kennis heeft van het Russisch en die zich, in relatief korte tijd, in alledaagse situaties op school, zakenreis, op vakantie of op het werk wil kunnen redden.

Tijdens de lessen gaat de aandacht uit naar de communicatieve taalvaardigheden: lekker spreken zonder spreekangst waarbij gelet zal worden op een verstaanbare uitspraak. Daarnaast zal er veel aandacht worden besteed aan luister- en leesvaardigheid en aan de belangrijkste grammatica.

Tijdens alle programma’s zal er ruimte zijn voor jouw eigen inbreng, zodat de lessen optimaal op jouw persoonlijke leerbehoeften zijn afgestemd.

Gevorderd (vanaf B1)

Beheers jij het Russisch al goed maar wil je je kennis verder uitbreiden? Dan is de Russische cursus voor gevorderden passend voor jou.

Tijdens deze cursus wordt gesproken, geschreven en geluisterd aan de hand van thema’s die je zelf mag aandragen. We bouwen hierbij  voort op de bestaande taalvaardigheden en zorgen ervoor dat deze vergroot worden. We schenken  een hoop aandacht aan het begrijpen van het Russisch en gaan telkens wat dieper in op de grammatica zodat jij de taal vloeiend gaat spreken.

Spoedcursus

Deze cursus bestaat uit een week waarbij je vier tot zes uur les per dag krijgt (afhankelijk van jouw behoefte) waarbij we zoveel mogelijk Russisch spreken.

De inhoud van de spoedcursus vullen we in gezamenlijk overleg in. We zorgen voor maatwerk die past bij jouw ambities en wensen. Op aanvraag kan deze cursus verlengd worden met een of meer weken.

Ook over de plaats van de lessen overleggen we graag. Het is mogelijk om de lessen bij jou thuis te geven of op je werk. Ook is het mogelijk om lessen te volgen op abdij Rolduc in Kerkrade of op bedrijventerrein C-Mill in Heerlen.