Nederlands als tweede taal (Nt2)

Wij bieden korte en lange trajecten van Nt2-training aan, voor zowel beginners als gevorderden.

U kunt bij ons terecht voor intensieve trainingen, die we op de plaats van uw voorkeur verzorgen. Dat kan in-company zijn, maar u kunt er ook voor kiezen om naar onze trainingslocatie in Heerlen te komen. Tevens bieden wij onderdompelingstrainingen aan in de mooie Abdij Rolduc in Kerkrade.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een langer durend traject te volgen. U kunt dan kiezen voor één of meer lessen per week.

De meeste van onze cursisten zijn expats en studenten die voor werk respectievelijk studie naar Nederland zijn gekomen. Onze trainingen zijn communicatief en functioneel, gericht op wat u nodig heeft in uw dagelijkse bezigheden op het werk en bij uw studie. Het doel is om vaardig te worden in het Nederlands; kennis van (grammaticale) structuren vormt een instrument om dat doel te bereiken. Zelfredzaamheid, praktische toepassing in levensechte situaties en plezier tijdens de les staan voorop!

Doordat onze docenten zelf veel verschillende talen beheersen, kunnen zij zich goed inleven in de obstakels die een leerder van het Nederlands zoal tegenkomt. Er zal altijd aandacht zijn voor de specifieke leerbehoeften van individuele cursisten; onze docenten staan garant voor een afgestemde invulling van de training.

Het is ook mogelijk om een cursus te volgen ter voorbereiding op het staatsexamen Nt2, het landelijk examen voor anderstalige volwassenen die het Nederlands als 2e taal leren. Hier vindt u informatie over het Diploma Staatsexamen Nt2, de inhoud van de examens, advies over voorbereiding en oefenexamens. Wij nemen het staatsexamen niet zelf af.